Import och tullhantering

Import och tullhantering är två viktiga aspekter av internationell handel. Att förstå processen och betydelsen av dessa kan vara avgörande för företag som vill importera varor från andra länder.

Först och främst är det viktigt att förstå att import är processen att köpa och ta in varor från ett annat land för att använda eller sälja dem på den inhemska marknaden. När varorna anländer till det egna landet måste de passera genom tullen. Tullhantering är processen att hantera och reglera importvaror vid landets gränser.

När det gäller import och tullhantering är det också viktigt att vara medveten om eventuella importrestriktioner och förbud som kan gälla för vissa produkter. Dessa kan inkludera begränsningar av hälsoskäl, säkerhetsskäl, miljöskäl eller för att skydda inhemska industrier.

Rätt Incoterm – Vem bär ansvaret

Frågor som kommer upp direkt är vilka villkor är bäst för mig. Det finns flera olika Incoterms att välja mellan och vem skall stå för risken om det händer något.

Vi utbildar ansvarig personal med förutsättning att förstå sig på hur man måste tänka och vad som är viktigt när man förhandlar med sina leverantörer.

Båt, tåg, flyg eller lastbil

Oavsett vilken linje du vill ta hem ditt gods kan vi erbjuda ett flöde.
Det kan vara delad container från Kina, flyggods från USA eller en full trailer från Mellanöstern.

Våra underleverantörer är företag med lång erfarenhet att hantera flöden från hela vår jord.

Har man planer på att istället exportera så är vi behjälpliga med att lösa underlag eller intyg som behövs för en smärtfri leverans från punkt A till punkt B, vi löser allt från kontroller av fakturor till tullhandlingar har rätt varukoder och klassificeringar.

Ett ej korrekt underlag kan resultera i förseningar och ökade kostnader för er mottagare.

Sammanfattningsvis är import och tullhantering avgörande för att säkerställa en smidig och laglig importprocess. Genom att deklarera varorna korrekt, hantera betalningar, följa regler och bestämmelser samt vara medveten om eventuella importrestriktioner kan företag importera varor framgångsrikt och undvika potentiella problem vid gränsövergångar.

Är du nyfiken och vill veta mer om vår Import och tullhantering? Kontakta oss

Frakta

3PL/Logistik

Produktförädling

Priskalkylator

Vi hjälper dig!

Vi är övertygade om att vi kan hjälpa ditt företag till smartare och mer effektiva logistiklösningar. Med vår kompetens och kapacitet kan vi hjälpa dig hitta rätt lösningar för din logistik. Fyll i dina uppgifter här så hör vi av oss och förklarar vad vi kan göra för dig!

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.