3pl -tredjepartslogistik

Tredjepartslogistik, förkortat 3PL eller TPL, innebär att en tredje part, utöver säljare och kund, övertar vissa eller alla logistiska funktioner. Exempelvis att ett företag låter ett annat företag sköta leveransen av varorna, så kallad outsourcing av verksamheten.

Att lägga ut sin lagerhållning eller leveransfunktion och liknande logistiktjänster på entreprenad till en extern part kan vara ett sätt för företag att spara pengar och fokusera på kärnverksamheten.

Expresspack erbjuder en kostnadskontrollerad, flexibel och innovativ tredjepartslogistik för dem som vill outsourca sin lagerhantering. Vi lever efter utveckling och genom utveckling kommer vi alltid växa tillsammans med våra kunder och vara i framkant. Våra kunders behov tillgodoses genom hög servicegrad, kvalitet och noggranhet. 

import/exporttjänster

Genom våra fraktavtal kan vi erbjuda effektiva import- och exportlösningar för våra kunder.
Vi tar över från att din beställning lämnar tillverkarens lager och tas omhand av våra ombud.
Vi vill att du får din order på ett effektivt sätt och snabbt sätt få din beställning till vårt lager.

Förtullning sker via våra ombud och våra flygimporter har en genomsnittlig leverans tid på max 3 arbetsdagar från att godset hämtats hos tillverkaren.

Dropshipping

Vi erbjuder även tjänster som dropshipping där våra kunder ställer krav på ompackning och produktförändringar.
Såsom etiketter eller sampack innan order går direkt till slutkund utan att passera våra lagerplatser.
Detta sker inom samma arbetsdag från mottagandet.

Logistiktjänster

Som kund hos oss får du skräddarsydda distributionslösningar och servicetjänster som passar dig.
Våra kunder har alla unika skräddarsydda logistiklösningar som passar deras typ av utbud. Förutom tradionella lösningar som inleveras, plock, packning och utleverans hanterar vi även retur och reklamationshantering, ompackning, där ni får hjälp med packning, montering, sortering, resning, etikettapplicering, buntning, påsinslagning och krympplastning.

Goda relationer ger rätt pris

Trots våra lilla storlek skickar vi ändå stora mängder ordrar om året. Då vi alltid vill ha så bra kvalité till förmånligt pris har vi goda samarbeten med våra transportörer där vi kontinuerligt förbättrar våra fraktavtal efter våra totala volymer. Vi nyttjar flera olika transportörer för att kunna erbjuda rätt tjänst för rätt uppdrag.

Förberedning Amazon

Går du i tankarna att vidga dina säljområden, Amazon är en stor säljkanal men det ställer också krav på produkterna för att godkännas av deras fullfillment anläggningar.
Vi har erfarenhet att av hela processen från att förbereda gods, bokningar, leveranser så allt sker smidigt och utan extra kostnader.

Ehandel & integration

Våra tjänter för e-handel gör att du behöver inte fundera över saker som varulager, flöden och logistik. Vi hanterar dagligen stora volymer av varor som skickas över hela världen. Låt oss ta hand om ditt varulager och sköta logistiken för din e-handelslösning eller webbshop.
För att se vilka system vi kan integrera med vårt lagerssystem vänligen besök länken nedan till vår leverantör.
Lista över integrationer

Rapportering och full kontroll

Genom integration med vårt lagerhanteringssystem och ditt e-handelssystem och får du full kontroll över dina flöden och rapporter som underlättar dina inköps- och försäljningsplanering. Vårt lagerhanteringssystem är specialiserat för tredjepartslogistik och går att koppla samman med alla typer av e-handelssystem på marknaden.

Rätt produkt till rätt kund i rätt tid ger återkommande kunder.

Vi håller alltid korta leveranstiderna för dina kunder och erbjuder också automatiserad returhantering. Tack vare vår varuhantering får du en effektiv och hög plocksäkerhet.