Tredjepartslogistik, förkortat 3PL eller TPL, innebär att en tredje part, utöver säljare och kund, övertar vissa eller alla logistiska funktioner. Exempelvis att ett företag låter ett annat företag sköta leveransen av varorna, så kallad outsourcing av verksamheten.

Att lägga ut sin lagerhållning eller leveransfunktion och liknande logistiktjänster på entreprenad till en extern part kan vara ett sätt för företag att spara pengar och fokusera på kärnverksamheten.

Expresspack erbjuder en kostnadskontrollerad, flexibel och innovativ tredjepartslogistik för dem som vill outsourca sin lagerhantering. Vi lever efter utveckling och genom utveckling kommer vi alltid växa tillsammans med våra kunder och vara i framkant. Våra kunders behov tillgodoses genom hög servicegrad, kvalitet och noggrannhet.

Som kund hos oss får du skräddarsydda distributionslösningar och servicetjänster som passar dig.
Våra kunder har alla unika skräddarsydda logistiklösningar som passar deras typ av utbud. Förutom traditionella lösningar som inleverans, plock, packning och utleverans hanterar vi även retur och reklamationshantering, ompackning, där ni får hjälp med packning, montering, sortering, resning, etikettapplicering, buntning, påsinslagning och krympplastning. Läs mer om våra tjänster om produktförädlling

Goda relationer ger rätt pris

Då vi alltid vill ha så bra kvalité till förmånligt pris har vi goda samarbeten med våra transportörer där vi kontinuerligt förbättrar våra fraktavtal efter våra totala volymer. Vi nyttjar flera olika transportörer för att kunna erbjuda rätt tjänst för rätt uppdrag.

Plockning

Med hjälpt av optimerade plockrutiner kan plockar vi ordrar både individuellt eller med ett flerplock där flera ordrar delar samma plockvagn. Detta ger dig en flexibilitet men även ett effektivt flöde.

Vi genomför plocket antingen via lista eller handdator, plockuppdrag med handdator sker allt digitalt med krav på streckkod på produktnivå, lagerplats även på facket som plockaren lägger varan i. Detta ger oss en dokumenterad hög plocksäkerhet. Listplock sker där varor inte kan skannas digitalt, plockrundan sker på samma sätt men man bockar av efter varje plockad vara samt plockaren signerar vid avslut sitt plockuppdrag.

Packning

Packaren utför extra kontroller av dina ordrar så att rätt artikel och rätt antal stämmer överens. Vanligtvis är det inte samma person som både plockar och packar samma order.

Packning kan ske i alla typer av emballage tex e-handelspåse, vadderat kuvert, wellkartong och med olika fyllnadsmaterial. Vi gör större volyminköp på olika standardemballage och erbjuder även olika typer av profilerat emballage tex tryckta e-handelspåse eller kartong, profilerad tejp, klistermärken m.m

E-handel & Integration

Våra tjänster för e-handel frigör ert företag från planering av ex. varulager, flöden och logistik. Våra flöden klarar av att hantera stora volymer oavsett vart den behöver skickas.

Har du ett orderflöde över 10 ordrar/dag så är en integration ett sätt där man gör en kostnadsbesparing. Integration innebär att våra IT-system kommunicerar direkt med varandra.
För att se vilka system vi kan integrera med vårt lagerssystem vänligen besök länken nedan till vår leverantör.
Lista över integrationer

Rapportering och full kontroll

Genom integration med vårt lagerhanteringssystem och ditt e-handelssystem och får du full kontroll över dina flöden och rapporter som underlättar dina inköps- och försäljningsplanering. Vårt lagerhanteringssystem är specialiserat för tredjepartslogistik och går att koppla samman med alla typer av e-handelssystem på marknaden.

Rätt produkt till rätt kund i rätt tid ger återkommande kunder.

Frakta

3PL/Logistik

Produktförädling

Priskalkylator

Vi hjälper dig!

Vi är övertygade om att vi kan hjälpa ditt företag till smartare och mer effektiva logistiklösningar. Med vår kompetens och kapacitet kan vi hjälpa dig hitta rätt lösningar för din logistik. Fyll i dina uppgifter här så hör vi av oss och förklarar vad vi kan göra för dig!

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.